Celebrada la Junta Local de Seguretat per avaluar les dades del 2023 en matèria de seguretat i analitzar l'estat general de la seguretat al municipi
Davant les dades dels informes, es destaca la seguretat i la bona coordinació entre els cossos de seguretat, així com el compromís de continuar treballant de forma conjunta i eficient en la prevenció i reacció davant els fets delictius.
El passat dimecres 6 de març de 2024 va tenir lloc la Junta Local de Seguretat a la Sala de Juntes de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor amb la finalitat d'avaluar les dades i actuacions registrades en matèria de seguretat durant l'any 2023.
Una sessió anual que serveix per fer balanç i exposar les problemàtiques existents, així com acordar estratègies per millorar la coordinació dels diferents cossos de seguretat amb la voluntat de continuar col·laborant en les tasques de seguretat i fer de Sant Antoni de Vilamajor un municipi segur.
La Junta Local de Seguretat presidida per l'alcalde, Raül Valentín i del Valle, va comptar amb representants dels principals cossos de seguretat dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, així com la Sergenta i els Caporals de la Policia Local i el cap d'unitat de l'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Sant Antoni de Vilamajor.
També hi van assistir representants delegats dels Grups Polítics Municipals, Joaquim Vergés Montasell de CANVI, Bernat Parera Berdala en representació de JXSAV – JUNTS, Ferran Calvera Cabeza de PUSA i Belinda Garcia Jiménez del PSC. El regidor Enric Vinaixa Bonet d'ERC, va excusar la seva assistència.
Segons les dades presentades en els informes pels diversos cossos, cal destacar que durant l'any 2023 els delictes van disminuir un 8,1% respecte de l'any 2022. Els delictes més comuns registrats van ser sobre danys, furts, estafes i robatori amb força.
Pel que fa als serveis relatius a delictes contra el patrimoni, el 2023 es van registrar un total de 30 robatoris a domicilis i 2 en establiments del municipi, a banda, també va haver-hi un augment paral·lel de les vigilàncies de les patrulles dinàmiques a les urbanitzacions i els controls preventius dels robatoris, els quals van permetre evitar un total de 5 temptatives de robatoris.
Les estafes són les més rellevants dins dels delictes contra el patrimoni i de les quals es van registrar un total de 38, la gran majoria associades a les estafes bancàries en l'àmbit d'internet, i on es destaca una important disminució davant les 70 denúncies presentades l'any 2022.
Es van efectuar un total de 10 detencions, la meitat de les registrades durant l'any 2022, 7 de les quals eren de delictes contra el patrimoni i 3 de delictes contra la salut pública.
En la cloenda de la sessió, es va destacar la bona coordinació entre els cossos de seguretat presents així com el compromís de tots ells en continuar treballant de forma eficient en la prevenció i reacció davant els fets delictius.