Per haver superat la finalització de l'itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida Comarcal.
Evelyn Natalia és originària de Xile i fa dos anys que viu a Sant Antoni de Vilamajor amb la seva parella i els seus dos fills, de 19 i 5 anys. La filla petita és alumna de l'Escola Joan Casas i reconeix que el poble és un lloc molt tranquil, rodejat de natura, on destaca diversos espais del municipi, com el Parc de Can Sauleda, un lloc segur i tranquil.
S'ha fet un acte simbòlic i de reconeixement per fer entrega d'aquest primer certificat aconseguit en el municipi, gràcies al Servei de Primera Acollida, gestionat a través de l'Ajuntament i coordinat i impulsat per al Consell Comarcal del Vallès Oriental.
L'acte ha comptat amb la participació de la tècnica d'Igualtat i d'Immigració i la tècnica auxiliar d'acollida del Consell Comarcal del Vallès Oriental i amb la representació de la regidora de Benestar i Família, Maria Alonso Quintana, de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, que li ha fet entrega del diploma acreditatiu i de diversos obsequis relacionats amb el municipi. L'objectiu del Servei de Primera Acollida és promoure l'autonomia personal de les persones estrangeres i presenta un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.
S'han atès un total de 9 persones des de l'activació del Servei de Primera Acollida a Sant Antoni de Vilamajor: quatre de l'Amèrica del Sud, quatre de l'Àfrica del Nord i una persona de l'Àfrica Occidental. A més de les diverses persones que s'han atès des de Serveis Socials de l'Ajuntament per motius diversos com l'arrelament social, reagrupament familiar i informes d'estrangeria, entre d'altres.
En aquest cas, l'Evelyn és la primera veïna a aconseguir el certificat i ha realitzat la formació i l'itinerari amb l'entitat REIR de Granollers, una entitat d'acció i d'impacte en el territori que té la missió de promocionar la inclusió plena dins la societat i de la qual està molt agraïda per la formació rebuda.
El certificat l'atorga la Generalitat de Catalunya i es tracta d'un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d'utilitat en els processos d'estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d'autoritzacions de residència) o d'adquisició de la nacionalitat, entre d'altres. Aquest mateix certificat pot ser d'utilitat per demostrar la formació i experiència a l'hora de buscar feina.
Des de l'Ajuntament agraïm l'esforç i la implicació de la veïna, per haver aconseguit aquest certificat i tot el temps dedicat. I el seu interès a voler aprendre la nostra llengua i voler conèixer els costums i aspectes culturals de la societat catalana i esperem que pugui prosperar en el nostre municipi.