L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor promou la sensibilització LGTBIQ+ i la lectura en català amb llibres per a l’Institut Vilamajor

Dimarts, 19 de novembre de 2024

Una iniciativa emmarcada en el fons de prestació «Actuacions en l'àmbit LGTBI+» de la Diputació de Barcelona.

El passat divendres, la regidora d’Educació, Elena Pino Galbany, va lliurar diversos exemplars de llibres a l’Institut Vilamajor, una acció possible gràcies al fons de prestació «Actuacions en l'àmbit LGTBI+», inclòs en la convocatòria del Catàleg 2024 del Pla de Cooperació Xarxa de Governs Locals 2024-2027 de la Diputació de Barcelona.

Els llibres adquirits, recomanats pel catàleg de sensibilització LGTBIQ+ de la Diputació de Barcelona, tenen com a objectiu fomentar la igualtat, la diversitat i la coeducació entre l’alumnat de secundària. En total, s’han adquirit i entregat 30 exemplars de cada un dels següents llibres:

Els fills adormits, d'Anthony Passeron

  • Aquesta novel·la narra la història de Désiré, un jove que als anys vuitanta contrau la sida en un context d'addicció a l'heroïna. L'autor, nebot de Désiré, explora les repercussions de la malaltia en la seva família i la societat, abordant temes com el silenci, la vergonya i l'estigmatització associats a la sida en aquella època. El llibre destaca per la seva profunditat emocional i l'estil sobri, oferint una visió íntima de la lluita contra una malaltia desconeguda i estigmatitzada

Purs homes, de Mohamed Mbougar Sarr

  • Ambientada al Senegal, la novel·la comença amb un vídeo viral on una multitud desenterra el cadàver d'un home homosexual, acte que impacta profundament Ndéné Gueye, un jove professor de literatura. A partir d'aquí, inicia una investigació per comprendre la identitat de l'home i les raons darrere de la seva exhumació. L'obra aborda la hipocresia moral, la persecució de les persones LGTBIQ+ i la lluita per ser un mateix en una societat on la religió regeix els costums i les relacions socials.

Aquests llibres no només enriqueixen el catàleg educatiu de l’Institut Vilamajor, sinó que també promouen valors com l’empatia, la diversitat, la inclusió i l’autenticitat, fomentant el respecte mutu i la visibilitat de realitats sovint silenciades, alhora que aposten per la promoció de la llengua catalana com a eina de cohesió i reflexió.

Els exemplars entregats es destinaran a les referents de coeducació del centre, a més de ser distribuïts a la Biblioteca i al Racó Lila de l’Institut Vilamajor, espais que promouen la reflexió i el respecte envers la diversitat.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament no només reforça el compromís amb la sensibilització LGTBIQ+, sinó que també fomenta la lectura en llengua catalana entre els joves, contribuint així a la promoció cultural i educativa del municipi.

Darrera actualització: 19.11.2024 | 10:50