Un recurs del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona i emmarcat en la Regidoria d'igualtat de l'AJuntament.
El passat dijous 28 d'octubre de 2021, va tenir lloc la impartició del taller d'autocura adreçat a les treballadores de la llar i cuidadores professionals de Sant Antoni de Vilamajor
El taller va tenir lloc a les Escoles Velles i es va realitzar gràcies al recurs emmarcat en la Regidoria d'Igualtat amb els serveis oferts en el Catàleg 2021 de la Diputació de Barcelona, amb una durada de dues hores.
El treball de cures i de la llar és una de les activitats a la qual es dediquen, encara avui dia, la gran majoria de dones, de manera total o parcial, de manera professional o personal, al llarg de tot el cicle vital. Malgrat ser un treball imprescindible per la perpetuació de l'espècie humana, és una feina "invisible" que no té el reconeixement social i econòmic que deuria.
Els efectes en la salut física i psíquica de moltes dones que es dediquen als treballs de cura són notables: Cansament, angoixa, emocions confrontades, estrès... entre d'altres.
És fonamental donar suport a les persones treballadores de la llar per tal que desenvolupen recursos per l'autocura. Tanmateix, cal valorar el rol social de les persones que es dediquen a cuidar als altres i de la llar mitjançant actuacions de sensibilització sobre la importància dels afectes i la cura, mostrant que totes les persones som interdependents les unes de les altres i al llarg de tota la vida.
Amb la finalitat de promoure recursos per l'autocura de les treballadores de la llar i cuidadores professionals mitjançant el coneixement i pràctica de recursos de regulació i gestió de l'estrès. La formadora, Cristina Pérez Opi, Sociologia i Experta en Polítiques de gènere, instructora de Mindfulness i formada en MBSR Programa de Mindfulnes per a la Reducció de l'estrès va compartir els següents objectius amb les professionals assistents:
Cuidem-nos per cuidar