Taller sobre menstruació sostenible amb motiu de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Dimarts, 9 de novembre de 2021

El pròxim divendres 19 de novembre amb obsequi d'una copa menstrual: Canviem les regles, cap a una menstruació residu zero.

La regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha programat un taller sobre menstruació sostenible amb motiu de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus.

El taller tindrà lloc el pròxim divendres 19 de novembre a les Escoles Velles – Casal Sociocultural a les 18.30 h, a càrrec de la Fundació Rezero per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i amb una duració d'hora i mitja.

Amb la finalitat de tractar l'educació menstrual, les diverses opcions i existents i els diferents impactes que tenen els productes menstruals, a fi de promoure i normalitzarà l'ús d'elements reutilitzables per a la menstruació i amb els objectius següents:

  • Aprofundir en el coneixement del cicle menstrual i analitzar el tabú i els estigmes existents encara sobre la menstruació en les persones i la societat.
  • Proporcionar informació sobre totes les opcions menstruals existents, aprofundint sobre els seus impactes ambientals, socials, econòmics i sobre la salut.
  • Empoderar a les persones a viure la menstruació amb naturalitat i llibertat, i a fer un consum crític i responsable de productes menstruals.

Les places són limitades i per participar-hi, cal apuntar-se presencialment o trucant a les Escoles Velles al 938 450 045 en l'horari d'obertura de dilluns a divendres de 17 a 21 h.

Les dones que participin en la xerrada rebran una copa menstrual.

  • Sabies que els productes menstruals d'un sol ús com els tampons i les compreses generen greus impactes ambientals al llarg del seu cicle de vida, sobretot degut a la gran quantitat de residus no reciclables que generen? Aquests productes també poden repercutir negativament a la salut de les persones i suposen una important despesa econòmica al llarg de tota la vida, fet que genera també impactes socials.

A causa de la manca d'informació actual i la poca visibilitat de les opcions reutilitzables, la gran majoria de persones utilitza productes menstruals d'un sol ús.

S'ha considerat que de mitjana una persona menstruant consumeix 32 productes menstruals d'un sol ús (compreses o tampons) per període, és a dir, més de 400 productes anualment. Això vol dir que al llarg de la seva vida fèrtil pot arribar a fer servir uns 14.000 productes menstruals, generant uns 180 kg de residus de tampons i compreses d'un sol ús.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 09:03