El caqui és una fruita de tardor molt nutritiva. És molt rica en vitamina A i carotenoides, una font important de vitamina C, ric en fibra i alt en potassi. Per tot això és una de les fruites amb més antioxidants, té efectes anticancerígens demostrats (preventiu i correctiu de cèl·lules tumorals) i té un efecte antiviral molt poderós. També és una bona fruita per combatre la diarrea i la colitis.
Els caquiers van ser plantats a les Escoles Velles per complementar la pobre alimentació que tenien els nens de Vilamajor (i alumnes de l'escola) després de la Guerra Civil. És per això que van ajudar a crèixer a molts infants i són el testimoni d'un passat recent. Per tot això es consideren un conjunt d'arbrat singular, d'especial interès per a la memòria històrica. A banda d'això, segueixen produint fruita que pot ser emprada crua o en melmelades, sorbets, gelats i pastissos, continuant aquesta funció de complement nutricional a la població.
Us animem que vingueu a buscar-ne aquest dimecres 23 i dijous 24 de novembre, de 10 a 14h i de 18 a 21h, i que vingueu proveïts amb cabaç. És la Setmana de la Prevenció de Residus!
I si en feu una bona recepta, ens la podeu fer arribar amb foto inclosa a puntinformacio@savilamajor.cat, i en farem ressò al nostre Facebook.